Klađenje na hokej

Klađenje na hokej

Popularne lige i turniri u klađenju na hokeju na ledu

Hokej na ledu vrlo je popularan u Sjevernoj Americi i Europi. Kanada, SAD, Rusija, Skandinavija i Srednja Europa iznimno uživaju u tom zimskom sportu. Europska zajednica kladitelja ne može zamisliti sportsko klađenje bez jednog od najpopularnijih timskih sportova u Europi. Ponuda kladionica za hokej prije utakmica bogata je i uglavnom je riječ o klađenju uživo. Koje lige u najbržoj igri na svijetu privlače najveću pažnju ljubitelja sportskog klađenja?

Kad je riječ o ligama, prevladavaju listići za NHL i KHL

Pet igrača i golman na svakoj strani igrališta sastavni su dio utakmice u svakoj hokejaškoj ligi na svijetu. Najpopularnija je sjevernoamerička liga NHL, u kojoj trenutačno igra 31 momčad, a svaka od njih će do kraja redovne sezone odigrati 82 utakmice. Većina igrača u NHL-u su iz Kanade (više od 300) i SAD-a. Slijede ih Šveđani sa stotinu igrača. Broj Finaca, Rusa i Čeha manji je od polovice u usporedbi s navedene tri zemlje.

Kao alternativa najboljoj hokejaškoj ligi, 2008. godine na hokejašku je kartu dodana europska alternativa – KHL. Ruska kontinentalna hokejaška liga koju je osnovao Alexander Medvedev uglavnom se sastoji od domaćih igrača (500+). Inozemnu enklavu s nekoliko desetaka igrača čine uglavnom Kanađani, Bjelorusi, Finci, Latvijci, Šveđani, Kazahstanci, Česi i igrači iz SAD-a. Liga se sastoji od 24 momčadi.

Tijekom cijele sezone od kolovoza do svibnja, NHL i KHL u kladioničarskim statistikama najpoznatije su kao hokejaške lige s najvećim prometom i brojem listića. U europskim se zemljama natječu s najvećim domaćim natjecanjem. Hokejaška liga nastavlja svoju popularnost sa švedskim SHL-om, finskom Liigom, njemačkom DEL-om i švicarskom nacionalnom ligom. Među omiljenim ligama možemo spomenuti i natjecanja nižeg ranga u tuzemstvu ili inozemstvu. Sjevernoamerički AHL ili ruski VHL nadopunjuju ponudu noću i u večernjim satima.

Popularne utakmice Winter Classic i All-Star

Atraktivne posebne igre i netradicionalna hokejaška natjecanja na kojima nema golova uključuju utakmice pod pokroviteljstvom određenih hokejaških liga. Među najpopularnijim tipsterima su All-Star utakmice hokejaških legendi u NHL-u i KHL-u. Znate li zašto? Vjerojatno svaki ljubitelj hokeja zna da neće biti velike akcije kad je u pitanju gol točka. Vratari se ne mijenjaju, a na kraju dvoboja ponekad svjedočimo izjednačenjima rezultata s dvoznamenkastim brojevima. Zato se kladitelji vole kladiti na određene strijelce koji će u utakmici zabiti gol. Koeficijenti nisu privlačni kao u ligaškim natjecanjima, ali velika vjerojatnost da će napadač zabiti gol jamči ljubiteljima klađenja na hokej da će All-Star utakmica biti prava atrakcija.

Svjetska prvenstva u hokeju na ledu NAJPOPULARNIJA su na međunarodnoj razini

Hokejaška prvenstva najpopularnija su hokejaška natjecanja, a održavaju se svake godine u svibnju.

Drugi međunarodni turniri reprezentacija i klubova

Natjecanja IIHF-a, Međunarodne hokejaške federacije, održavaju se tijekom cijele godine u pojedinačnim dobnim kategorijama za muškarce i žene. Većina ih je dostupna u ponudi naših kladionica prije utakmice te uživo. Natjecanja izvan Svjetskog prvenstva pripadaju reprezentacijama svih dobnih skupina. Njemački kup, Švicarski kup, Slovački kup, utakmice prije Svjetskog prvenstva kao dio europskog natjecanja, ili neke prijateljske utakmice jednako su popularne među kladiteljima.

Na razini klubova, kladitelji su naviknuli na omiljenu Ligu prvaka koja počinje u kolovozu. Kulminirat će tradicionalnim finalom početkom veljače. Mjesec dana ranije na svoje će doći navijači Kontinentalnog kupa. Finale je na rasporedu svake godine drugog vikenda u siječnju. U blagdanskom razdoblju održava se vrlo popularni i prestižni Spengler Cup u Davosu u Švicarskoj, a završava na Novu godinu.

Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo

Kad je riječ o popularnosti na međunarodnoj razini, ne smijemo zaboraviti turnire koji se ne održavaju tako često. Zimske olimpijske igre održavaju se tek svake 4 godine.

Kontinuitet počinje nedostajati čak i Svjetskom kupu, koji bi se trebalo smatrati NAJVEĆIM trijumfom u reprezentativnom dresu otkada je osnovan 1992. godine. Njegov četvrti nastavak 2020. otkazan je i situacija do sada nije razriješena.

Najbolje mogućnosti kad je riječ o hokeju

Dodat ćemo presjek najpopularnijih liga i turnira u hokeju na ledu s prilikama koje ljubitelji klađenja na hokej najviše traže. Trend se razvija u korist klađenja UŽIVO, stoga tradicionalni tipovi prije utakmice za pobjedu, izjednačen rezultat, ili više/manje golova nadopunjuju oklade na trećine i broj golova u njima, pojedinačne rezultate igrača ili timova u svakom dijelu utakmice.

Vrlo popularne oklade prije utakmice uključuju tipove za „Strijelac”, „Igrač će asistirati” ili „Igrač će postići bod” u svakoj utakmici svih najpoznatijih hokejaških liga, uključujući tuzemna natjecanja.

Share on
Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića. Slažem se