Naučite više o svom sportu

Naučite više o svom sportu

Uživate li u sportu, njegovom širem kontekstu, informacijama o svemu što se događa u njegovoj pozadini i nakon završetka igara? Ili ste više pragmatični i volite analizirati sve dostupne informacije? Razuman pristup aktivnom ili čak pasivnom sportu može vam pomoći da bolje razumijete koeficijente i odredite vrijednost.

Na što se usredotočiti?

Proučavanje jednostavno dostupnih informacija o trenutačnoj formi, položaju u tablicama ili službenih izjava za medije nije dovoljno. Što se tiče nogometa i ostalih grupnih sportova, dobra je ideja započeti s ligom ili klubom o kojima znate sve što se može znati. Posebno zato što se te informacije mogu upotrijebiti za pronalazak vrijednih koeficijenata za klađenje. Slično vrijedi i za tenis. Zasigurno bi vam bilo korisno doznati informacije o privatnom životu pojedinog teniskog igrača kako biste bili u što povoljnijem položaju. Ponekad je prednost znati više od kladioničara. Za početak, koeficijenti se stvaraju na temelju forme, rangiranja, prošlih utakmica, iskustva itd. Zato vam čak i mala informiranost može pomoći. Primjerice, ako se igrač tenisa treba vjenčati ili će igrati na drugom nadolazećem turniru – takve stvari mogu utjecati na igranje osobe.

Kako primijeniti informacije koje saznate?

Takve informacije jako su vrijedne kada se razmjenjuju i mogu povećati opcije igrača, bilo da se radi o potencijalnom poboljšanju igranja ili povećanju potencijalnog prometa. Ako imate nekoliko vrijednih savjeta, možete izgraditi vlastiti sustav vrijednosti. Štoviše, zahvaljujući njima možete steći dobru reputaciju u zajednici koja se kladi i postupno ćete moći izravno razmjenjivati informacije i savjete sa stručnjacima za druge sportove, lige ili klubove. Brzo ćete shvatiti da neki koeficijenti koje kladioničari postavljaju nemaju smisla. Ako mislite da vi znate više, možete to iskoristiti. Posjedovanje informacija omogućuje vam da dobro upravljate svojim novcem i „kaznite” nerealne koeficijente. Dugoročno možete strpljivim i odgovornim pristupom u određenim slučajevima pobijediti koeficijente koje postave kladioničari.

Nekoliko savjeta za kraj

Količina informacija koje su dostupne u svijetu sporta raste velikom brzinom. Iz tog se razloga treba usredotočiti na one informacije koje imaju najveću vrijednost. Informacije su vrijedne samo ako još nisu poznate svima na tržištu. Ponekad nije potrebno detaljno proučavati sve dostupne informacije. Neke usluge koje pružaju usporedbe koeficijenata (oddsportal.com) prikazivat će različite varijacije – koeficijenti se neprestano povećavaju i smanjuju. Možete se usredotočiti na agencije za klađenje koje kasne i nisu prilagodile koeficijente na razinu koja bi se u danom trenutku smatrala pravednom. Ako se uspijete kladiti s takvim povoljnim izgledima, moći ćete povećati potencijalnu dugoročnu zaradu.

No, budimo iskreni, nije li bolje znati i barem neke informacije o uzrocima ovih varijacija? Takve informacije mogu su primijeniti u više različitih situacija, ne samo da bi se pratile promjene koeficijenata – naposljetku, praćenje promjena može vam pomoći samo za jednu okladu, ali dugoročno ne pomaže. Što znači da možete provesti duže vrijeme u čekanju da kladioničar napravi sličnu pogrešku.

Za više informacija o određenim najpopularnijim sportovima za klađenje, događajima te raznim posebnim mogućnostima, pročitajte članke na temu Sportovi i klađenje i Publikacije za klađenje.

Share on
Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića. Slažem se