Matematičke osnove klađenja

Matematičke osnove klađenja

Korak po korak do uspješnog klađenja – matematičke osnove klađenja

Ako vam matematika zaista nikad nije bila važna u klađenju, vjerojatno ne biste trebali očekivati da ćete zaraditi klađenjem. Istina je da su mnogi kladitelji postigli kratkotrajni uspjeh klađenjem na temelju instinkta. Osjećali su ili vjerovali da će utakmice na koje su se kladili na kraju imati pravi rezultat. Međutim, takav pristup nije dovoljan za dugoročan uspjeh. Potreban vam je održiv plan klađenja, morate razumjeti koji koeficijenti odražavaju pravu vjerojatnost, pronaći takozvani pravedni koeficijent te vaš dugoročan cilj treba biti klađenje iznad pravednog koeficijenta.

Klađenje na koeficijente više od onih koji odražavaju pravednu vjerojatnost

U osnovi, ono što tražite su koeficijenti koji su viši od onih koji odražavaju pravednu vjerojatnost. Radi se o jednostavnoj igri brojeva. Razmotrimo klasični primjer bacanja novčića u kojem vjerojatnost svakog ishoda (glava ili pismo) iznosi 50 %. To znači da su pravedni koeficijenti 2,00 – 2,00 (u decimalnim brojevima). Da nađemo ponudu u kojoj su koeficijenti viši od 2,00, to bi predstavljalo vrijednosnu okladu, na koju se možemo sa sigurnošću kladiti (ovisno o tome koliko prelazi koeficijent 2,00 i ovisno o našem upravljanju novcem) i koja bi nam omogućila dugotrajnu zaradu.

Naravno, u praksi postoji mnogo čimbenika koji mogu utjecati na koeficijente ili ih promijeniti, tj. promijeniti vjerojatnost određene oklade. Među njima su promjene u sastavu momčadi, ozljede, trenutačna forma, ispočetka netočno navedeni koeficijenti zbog nedovoljno složenog razmatranja stvarnih događaja itd. Sve to može skrivati vrijednost. To je nešto što se treba brzo prepoznati i na to reagirati.

Više informacija o tome kako se vrijednost stvara, mjeri i kako se odražava na iznos koji se sigurno može uložiti pružit ćemo vam u sljedećim člancima.

Share on
Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića. Slažem se